Vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine Senegal

De Projecten


De projecten dienen steeds twee doelen. Enerzijds voorzien ze in een omgeving waar de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk geoefend en toegepast kunnen worden, anderzijds richten ze zich op het genereren van omzet en inkomsten.

Onderwijs en productie zijn de pijlers waarop de Satang Jabang school draait. Alle producten die de leerlingen tijdens de lessen maken, worden in de winkel naast de school en op de lokale markt verkocht. Die inkomsten worden vastgezet voor het onderwijs van het daaropvolgende jaar. Zo spaart het ene jaar voor het volgende. De leerlingen werken volgens rooster in de boetiek en doen daarmee ervaring op in het te woord staan van klanten.

De producten van de lessen Koken worden verkocht in het pittoreske restaurant. Bezoekers kunnen lunchen in een plezierige en ontspannen omgeving van veelal lokale gerechten waarvoor de ingrediënten die morgen op de lokale markt zijn gekocht. Of zijn geplukt op de eigen moestuin. Ook hier bedienen leerlingen de gasten als deel van hun opleiding.

Bezoek eens dit restaurant wanneer u in deze omgeving op vakantie bent. Eenvoudig te bereiken vanuit Gambia met een dagtocht. Of door te logeren in een van de plaatselijk “Campements”. U zult verrast zijn van de kwaliteit en de prijs.


Stichting Kafountine vraagt om uw hulp !