Vrouwenvakschool Satang Jabang in Kafountine Senegal

Het bestuur


Het bestuur van Stichting Kafountine bestaat uit:
Rutger Schilpzand – Voorzitter

Door de manier waarop één van de studenten mijn glas water inschonk in het restaurant van de school, realiseerde ik me wat een weg de studenten op Satang Jabang afleggen. Van ongeletterd meisje thuis tot vrouw van de wereld. Hun gretigheid en leermotivatie is enorm en hartverwarmend. Met zo’n school, die er voor kiest zijn eigen koers te varen, wil ik graag samenwerken. Dat is geen kwestie van helpen, maar als een team de handen ineen slaan en ervoor gaan, in Nederland en Senegal.

Koko Beers – Secretaris

Sinds januari 2016 ben ik een van de bestuursleden van Stichting Kafountine. Fantastisch om in een klein gedreven team te kunnen werken aan project dat voor zoveel jonge vrouwen een grote impact heeft. Mijn achtergrond in de communicatie en mijn ervaring als projectleider bij een goed doel zet ik in om zoveel mogelijk mensen het verhaal van de Satang Jabang school te vertellen!

Rogier Kamphuis – Penningmeester

Mijn naam is Rogier Kamphuis en in 2009 ben ik afgestudeerd als fiscaal jurist aan de Universiteit Leiden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als advocaat in Leiden, met name op het gebied van belastingrecht, sociale zekerheid en strafrecht. Voor Stichting Kafountine zet ik mijn financiële en fiscale kennis zo goed mogelijk in voor de uitvoering van mijn taak als penningmeester. Veel plezier haal ik uit de nauwe samenwerking met het lokale bestuur in Kafountine en ik hoop te kunnen bijdragen aan nog vele succesvolle jaren voor de school.

Jacqueline Vink

“Later als ik groot ben, word ik juf.” Daar is het nooit van gekomen maar in mijn vrijwilligerswerk kan ik mijn passie voor het onderwijs in de praktijk brengen. In Nederland via een voorleesproject aan kinderen met een taalachterstand. En in Senegal, Kafountine, ligt mijn hart bij Satang Jabang. Deze school biedt vrouwen echt perspectief om een eigen bestaan op te bouwen. Heel laagdrempelig. Heel praktisch. Daarvoor zet ik graag mijn communicatiekracht in.

Michael Oskam

Mijn moeder kreeg eind jaren ’70 nog te horen dat ze als werkende vrouw de plek van een man in ‘pikte’. Daardoor heeft zij zich gelukkig nooit laten weerhouden. Als zoon, als echtgenoot en als ondernemer gun ik alle vrouwen economische zelfstandigheid. Onderwijs, een goede opleiding, is daarvoor essentieel. Stichting Kafountine werkt samen met de Satang Jabang school en stimuleert zo de scholing, het zelfvertrouwen en het materiele welzijn van de jonge vrouwen in Senegal. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

 

Stichting Kafountine vraagt om uw hulp !