Het bestuur van Stichting Kafountine bestaat uit:

Rutger Schilpzand – Voorzitter

Door de manier waarop één van de studenten mijn glas water inschonk in het restaurant van de school, realiseerde ik me wat een weg de studenten op Satang Jabang afleggen. Van ongeletterd meisje thuis tot vrouw van de wereld. Hun gretigheid en leermotivatie is enorm en hartverwarmend. Met zo’n school, die er voor kiest zijn eigen koers te varen, wil ik graag samenwerken. Dat is geen kwestie van helpen, maar als een team de handen ineen slaan en ervoor gaan, in Nederland en Senegal.

Koko Beers – Secretaris
Sinds januari 2016 ben ik een van de bestuursleden van Stichting Kafountine. Fantastisch om in een klein gedreven team te kunnen werken aan project dat voor zoveel jonge vrouwen een grote impact heeft. Mijn ervaring als adviseur bij een communicatieadviesbureau zet ik in om zoveel mogelijk mensen het verhaal van de Satang Jabang school te vertellen!

Rogier Kamphuis – Penningmeester
Mijn naam is Rogier Kamphuis en in 2009 ben ik afgestudeerd als fiscaal jurist aan de Universiteit Leiden. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als advocaat in Leiden, met name op het gebied van belastingrecht, sociale zekerheid en strafrecht. Voor Stichting Kafountine zet ik mijn financiële en fiscale kennis zo goed mogelijk in voor de uitvoering van mijn taak als penningmeester. Veel plezier haal ik uit de nauwe samenwerking met het lokale bestuur in Kafountine en ik hoop te kunnen bijdragen aan nog vele succesvolle jaren voor de school.

Jacqueline Vink

“Later als ik groot ben, word ik juf.” Daar is het nooit van gekomen maar in mijn vrijwilligerswerk kan ik mijn passie voor het onderwijs in de praktijk brengen. In Nederland via een voorleesproject aan kinderen met een taalachterstand. En in Senegal, Kafountine, ligt mijn hart bij Satang Jabang. Deze school biedt vrouwen echt perspectief om een eigen bestaan op te bouwen. Heel laagdrempelig. Heel praktisch. Daarvoor zet ik graag mijn communicatiekracht in.

Barbara van Urk

Als vrouwelijke piloot weet ik maar al te goed hoe belangrijk het is om een goede opleiding te kunnen volgen. Aan motivatie en intelligentie ontbreekt het absoluut niet voor de vrouwen die een opleiding willen volgen aan de Satang Jabang school, maar wel aan de financiën. Door mij in te zitten voor Stichting Kafountine hoop ik samen met de anderen in het bestuur zoveel mogelijk opleidingsplekken te kunnen creëren zodat deze vrouwen een kans krijgen!